Elintarvikkeiden pakkausmateriaalien aistinvarainen arviointi
Aistinvaraista arviointia hyödynnetään elintarvikepakkausten ja muiden elintarvikekontaktimateriaalien vaatimustenmukaisuuden tutkimisen lisäksi mm. kuitupohjaisten ja muovisten pakkausmateriaalien tuote- ja prosessikehityksessä.
Eurofins Expert Services Oy:ssä on pitkän koulutuksen saanut, ja monipuolisesti erilaisia standardimenetelmiä tunteva ammattilaisraati, sekä laaja akkreditoitu pätevyysalue aistinvaraisessa testauksessa. Ammattilaisraati käyttää kulloinkin käytettävän menetelmän asteikkoa voimakkuuden arvioinnissa, sekä tiettyjä vakiintuneita termejä laadun kuvailussa.
Kaikki elintarvikekontaktimateriaalit tulee testata kehysasetuksen EC 1935/2004 mukaan aistinvaraisilta ominaisuuksilta. Lisäksi aistinvaraista testausta voidaan hyödyntää tuotekehitysvaiheessa sekä erilaisissa reklamaatiotapauksissa.
Aistinvaraisessa tutkimuksessa käytetään erilaisia standardi-menetelmiä, esimerkiksi laajennettu kolmitesti.
Olemme akkreditoitu testauslaboratorio T001 1.20. Lue lisää akkreditoinnistamme.
Teemme myös muunlaista aistinvaraista arviointia (mm. M1-luokittelu, vesiputkien soveltuvuus juomavesikontaktiin).