Aitous- ja isotooppianalyysit
Elintarvikkeiden aitous on tullut yhä tärkeämmäksi asiaksi sekä elintarvikkeiden valmistajille että kuluttajille. Eurofinsin Ranskassa sijaitseva aitousanalytiikan osaamiskeskus on kansainvälisesti tunnustettu referenssilaboratorio elintarvikkeiden aitoustutkimuksissa 30 vuoden kokemuksella ja tarjoaakin laajan valikoiman analyysejä ja asiantuntevaa neuvontaa elintarvikkeiden aitouden tutkimiseksi. Alla olevassa listassa on lueteltuina elintarvikeryhmiä, joihin erityisesti kohdistuu petosriski, sekä esimerkkejä tarjoamistamme aitousanalyyseistä. Tarkempia tietoja voitte tiedustella myyntitiimiltämme.
- Hedelmämehut ja niistä valmistetut tuotteet: lisätyn sokerin, veden, väriaineiden, aromiyhdisteiden ja elintarvikepakkauksessa mainitsemattomien lisäaineiden toteaminen
- Viinit, siiderit ja oluet: lisätyn veden, sokerin ja aromiyhdisteiden toteaminen nykyisten säädösten ja/tai tuotespesifikaatioiden perusteella, maantieteellinen alkuperä.
- Hunaja, vaahterasiirappi, agave-siirappi: lisätyn sokerin ja elintarvikepakkauksessa mainitsemattomien lisäaineiden toteaminen, väärien pakkausmerkintöjen toteaminen
- Aromiaineet: esim. alkuperän tarkistus, onko aromi synteettinen vai ei
- Kahvi, tee, mausteet ja yrttiuutteet: kahvilajin tai maantieteellisen alkuperän tarkistus, kofeiinin alkuperän tarkistus (luontainen vai synteettinen)
- Lihatuotteet ja kala: eläinlajin varmistaminen ja maantieteellisen alkuperän tarkistus
- Maito ja maitotuotteet: pääasiallisesti käytetyn rehun toteaminen (ruoho- vai maissisäilörehu), väärennösten toteaminen (lisätty vettä, heraa, melamiinia, eri lajien maitoa sekoitettu), eläinlajin ja alkuperän toteaminen
- Viljat: lajit, alkuperän toteaminen
- Oliiviöljy: muun öljyn lisääminen extra-virgin oliiviöljyyn, ”virgin” vai ”extra-virgin" öljy